Za izradu domaćeg čipsa trebat će vam samo tri sastojka: krumpir, sol i ulje. Najbolji krumpir za domaći čips je russet, ali poslužit će i druge vrste s puno škroba. Da pojasnimo, krumpiri s više škroba imaju manje vlage, postaju hrskaviji i dobiju zlatnu boju tijekom prženja.

Kako biste dobili tanke kriške krumpira, poput papira, koristite mandolinu za rezanje. Ako vam je pri ruci, upotrijebite termometar i pričekajte da se ulje zagrije do 180 stupnjeva pa pržite u serijama. Dobro posolite i poslužite uz omiljeni umak.

Sastojci:

4 krumpira srednje veličine
3 žlice soli
900 ml ulja za prženje

Priprema:

Krumpir operite, ogulite i narežite na tanke kriške. Koristite mandolinu za ovaj korak kako bi svi krumpiri bili jednake debljine. Narezani krumpir isperite pod hladnom vodom, a zatim ga prebacite u zdjelu s čistom vodom. Dodajte tri žlice soli i ostavite krumpir u vodi najmanje pola sata. Krumpir ocijedite i dobro osušite pomoću papirnatih ručnika.

U dubljoj tavi ili loncu zagrijte ulje. Kada ulje postigne temperaturu od 180 stupnjeva, ubacite trećinu pripremljenog krumpira. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju pa šupljikavom žicom izvadite na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće. Ponovite postupak dok ne ispečete sav krumpir. Posolite po ukusu i poslužite.