Volite li male riblje zalogaje, one koji će biti savršeni uvod u gurmansko druženje oko stola, kao odlična ideja nameću se komadići ribe prženi u ukusnom hrskavom omotaču. Naš je odabir oslić čiji se okus odlično spaja s prežnim tijestom pa su ti riblji uštipci odličan odabir za velike i male.

Po želji poslužite uz umak od jogurta, češnjaka, maslinova ulja i začina ili jogurta i hrena. A za gurmane uz klasični recept za pripremu ribljih uštipaka odličan su dodatak i naribani sir te orašasti plodovi.

Sastojci:

500 g oslića
2 dl mlijeka
2 jajeta
češnjak u prahu
mediteranske trave
ulje
sol

Priprema:

Filete narežite na sitnije komade i začinite mješavinom začina. Razmutite u zdjeli mlijeko, jaja, brašno, sol i malo češnjaka u prahu te umiješajte ujednačeno tijesto koje je gušće od onog za palačinke. Umačite u tijesto komade ribe te ih pržite s jedne i druge strane dok ne porumene pa ih vadite šupljikavom žlicom na papirnati ubrus. Poslužite uz svježu salatu.