Zapečena brokula iz pećnice s topljenim sirom

Probajte recept za zapečenu brokulu sa sirom za ukusan i zdrav prilog ili jednostavnija večera.

Shutterstock

Zapečena brokula s topljenim sirom savršen je prilog koji spaja hranjivu brokulu s bogatsvom okusa topljenog sira. Ovo jelo jednostavno je za pripremu, a njegovi sastojci čine ga izuzetno ukusnim. Bilo da tražite zdrav prilog za glavno jelo ili lagani vegetarijanski obrok, zapečena brokula s topljenim sirom uvijek je odličan izbor.

Sastojci:

  • 500 g brokule
  • 200 g tjestenine
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • 100 g naribanog sira
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Priprema:

Očistite i operite brokulu pa je narežite na manje cvjetiće. Tjesteninu kratko prokuhajte u slanoj vodi, ocijedite i stavite u maslacem premazanu posudu za pečenje. Dodajte brokulu i kukuruz. 

Razmutite vrhnje s jajem, posolite, popaprite i dodajte malo naribanog muškatnog oraščića te prelijte preko tjestenine. Pospite ribanim sirom. Pecite na 180 stupnjeva oko 20-ak minuta, tj. dok površina ne postane zlatnožuta.