Još otkad je Lana Klingor Mihić pobijedila na Celebrity MasterChef 2016. te pokrenula projekt Slana kuharica, znamo koliko voli kuhati i dijeliti recepte i kulinarske trikove, ali i koliko je vrhunska kuharica. Iako se više ne bavi kuhanjem, ipak povremeno svojim pratiteljima na Instagramu otkrije neki novi ili dobar stari recept.

Nedavno je pokazala kako priprema njoke od brokule koje je kombinirala s obrazima od grdobine u umaku od vrhnja. Uz ovo jelo preporučuje čašu finog vina ili pjenušca.

Sastojci

2 velike brokule

300 g brašna (po potrebi malo više)

3 žumanjka

obrazi grdobine

mladi luk

češnjak

vino

Kako pripremiti njoke od brokule

12:50
Korak 1

Skuhajte brokulu

Najprije u vodi skuhajte brokulu te je usitnite vilicom ili gnječilicom.

12:59
Korak 2

Umijesite njoke

Brokuli dodajte brašno i žumanjke te umijesite u gustu smjesu. Smjesu prebacite u slastičarsku vreću.

13:00
Korak 3

Ispecite ribu

Posolite obraze grdobine i prepecite na malo ulja na tavi. Možete malo pojačati vatru i flambirati. 

13:03
Korak 4

Pirjajte

Dodajte nasjeckan mladi luk, češnjak i čili te podlijte vinom te dodajte vrlo malo vrhnja za kuhanje. 

13:04
Korak 5

Skuhajte njoke

Kad voda zakipi, režite njoke iz slastičarske vreće i ubacite u vodu te kuhajte dok ne isplivaju. Pomiješajte s ribom i umakom.

Recept Lane Klingor za njoke od brokule
Shutterstock