Još otkad je Lana Klingor Mihić pobijedila na Celebrity MasterChef 2016. te pokrenula projekt Slana kuharica, znamo koliko voli kuhati i dijeliti recepte i kulinarske trikove, ali i koliko je vrhunska kuharica. Iako se više ne bavi kuhanjem, ipak povremeno svojim pratiteljima na Instagramu otkrije neki novi ili dobar stari recept.
Nedavno je pokazala kako priprema njoke od brokule koje je kombinirala s obrazima od grdobine u umaku od vrhnja. Uz ovo jelo preporučuje čašu finog vina ili pjenušca.
Sastojci
2 velike brokule
300 g brašna (po potrebi malo više)
3 žumanjka
obrazi grdobine
mladi luk
češnjak
vino
Kako pripremiti njoke od brokule
Skuhajte brokulu
Najprije u vodi skuhajte brokulu te je usitnite vilicom ili gnječilicom.
Umijesite njoke
Brokuli dodajte brašno i žumanjke te umijesite u gustu smjesu. Smjesu prebacite u slastičarsku vreću.
Ispecite ribu
Posolite obraze grdobine i prepecite na malo ulja na tavi. Možete malo pojačati vatru i flambirati.
Pirjajte
Dodajte nasjeckan mladi luk, češnjak i čili te podlijte vinom te dodajte vrlo malo vrhnja za kuhanje.
Skuhajte njoke
Kad voda zakipi, režite njoke iz slastičarske vreće i ubacite u vodu te kuhajte dok ne isplivaju. Pomiješajte s ribom i umakom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice