Sastojci
450 g pilećih prsa narezanih na kockice
sol i papar po želji
450 g cvjetova brokule
225 g šampinjona, narezanih na ploške
3 žlice ulja, za prženje
Za umak
3 češnja češnjaka, mljevena
1 žlica mljevenog đumbira
2 žličice sezamovog ulja
80 ml soja umaka
1 žlica smeđeg šećera
240 ml pilećeg temeljca
30 g brašna
Priprema
Dodajte žlicu ulja u veliku tavu na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, dodajte piletinu, začinite solju i paprom i pirjajte dok ne porumeni. Izvadite piletinu iz tave i ostavite sa strane.
U istoj tavi zagrijte zlicu ulja i dodajte gljive. Kad gljive počnu omekšavati dodajte cvjetiće brokule i pržite dok brokula ne omekša. Gljive i brokulu izvadite iz tave i ostavite sa strane.
U tavu dodajte žlicu ulja i popržite češnjak i đumbir dok ne zamirišu. Dodajte preostale sastojke za umak i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Vratite piletinu i povrće u lonac, miješajući dok se ne zagriju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice