Gazpacho od žute rajčice i breskve po receptu Marthe Stewart

Za pripremu hladne juhe od rajčice i breskve trebat će vam samo blender

Shutterstock

Gazpacho je hladna juha od sirovog izmiksanog povrća, koja je podrijtelom iz Španjolske. Idealna je kao obrok tijekom ljetnih dana, a za pripremu jedino što vam je potrebno je blender u koji morate ubaciti sve namirnice. Pronašli smo recept slavne kuharice MartheStewart  za gazpacho od žutih rajčica ibreskvi aromatiziranih bosiljkom

Sastojci:

  • 3 velike žute ili narančaste rajčice
  • šaka bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice octa
  • sol i papar
  • pola krastavca
  • 1 manja žuta paprika
  • 1 luk
  • 1 breskva
  • maslinovo ulje

Priprema

U velikoj zdjeli pomiješajte nasjeckane rajčice, bosiljak, češnjak i ocat i poslote. Pokrijte i stavite u hladnjak na sat vremena. Izvadite i uklonite bosiljak. Povrće ubacite u blender i miksajte dok ne postane pjenasto. Začinite po želji. Za serviranje juhe koristite listiće bosiljka i maslinvovo ulje.

Izvor: Martha Stewart