VRHUNSKA SALATA S GRILANIM TIKVICAMA: Osvježavajuće predjelo, prilog ili glavno jelo s omiljenim ljetnim povrćem

Ako volite povrće s roštilja, na roštilj ili gril tavu bacite tikvice i uživajte u predobrom ljetnom obroku koji može biti i predjelo, prilog uz meso s roštilja, ali i glavno jelo.

Shutterstock

Salata s grilanim tikvicama bit će odlično predjelo, prilog uz meso s roštilja, ali poslužit će i kao glavno jelo. U tom je slučaju servirajte s mozzarellom ili burratom kako biste jelo učinili bogatijim i zasitnijim.

Računajte da vam po osobi treba jedna mala tikvica pa po potrebi prilagodite količine. Dobar tek!

Salata s grilanim tikvicama

Sastojci:

6 malih tikvica

2 žlice maslinovog ulja

1 svježa čili papričica

sok polovice limuna

svježa menta

svježi bosiljak

sol, papar

jhunelle-francis-sardido-iqaUpk4JwLM-unsplash  salata od tikvica, tikvice, salata

Priprema:

  1. Tikvice operite, odrežite im krajeve pa ih uz pomoć gulilice narežite na duge tanke komade.
  2. Pomiješajte tikvice s maslinovim uljem, nasjeckanom čili papričicom, soli i paprom pa pustite da odstoje pola sata u hladnjaku.
  3. Zagrijte gril tavu pa pecite otprilike četiri komada odjednom, dok ne poprime zlatnu boju s obje strane. Prebacite ih na papirnate ubruse i nastavite peći ostatak.
  4. Prelijte gotove tikvice sokom limuna i nasjeckanom mentom i bosiljkom. Po želji ih prelijte s još malo maslinovog ulja.
  5. Servirajte odmah, s mozzarellom ili burratom.