Banana kruh može dobro poslužiti kao doručak, gablec, desert i večernji zalogaj, ovisno o prilici. Ako dodate komadiće kvalitetne tamne čokolade i nasjeckane oraščiće, definitivno neće proći nezapamćeno.
Čuvajte ga u foliji ili kutiji s poklopcem.
Banana kruh s komadićima čokolade
Sastojci:
2 zrele banane
2 jaja
2 žličice meda
100 g grčkog jogurta
350 g zobenog brašna
1 žličica cimeta
1 žlica mljevenog lana
1 žličica sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
50 g nasjeckanih lješnjaka
50 g tamne čokolade
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Izmiksajte jaja pa im dodajte zgnječene banane, a potom i grčki jogurt i med. U drugoj posudi pomiješajte brašno s mljevenim lanom, cimetom, praškom za pecivo i sodom pa ih umiješajte drvenom žlicom u pripremljenu smjesu. Na kraju dodajte nasjeckane lješnjake i tamnu čokoladu, prelijte smjesu u kalup za kruh i pecite 30-40 minuta.
Provjerite čačkalicom je li kruh gotov pa ga izvadite i pričekajte da se u potpunosti ohladi prije rezanja.