Ako trebate pauzu od klasičnih palačinki s pekmezom, isprobajte ovu slanu varijantu sa špinatom i sirom. Zasitne su i pune okusa, a priprema je brza i jednostavna. Možete ih poslužiti s kiselim vrhnjem ili se malo potruditi, poširati jaje i ubaciti u kombinaciju malo dimljenog lososa.

Sastojci su dostatni za pet serviranja pa po potrebi prilagodite količine. Dobar tek!

Slane palačinke sa špinatom

Sastojci:

  • 180 g glatkog brašna
  • 40 g mljevenog lana
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1/2 žličice luka u prahu
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 400 ml mlijeka
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 nasjeckani režanj češnjaka
  • 100 g cheddara
  • 50 g narezanog špinata

Priprema:

  1. Pripremite veliku i duboku tavu.
  2. U jednoj posudi pomiješajte brašno, mljeveni lan, prašak za pecivo i sve začine.
  3. Postepeno ulijevajte mlijeko i dobro promiješajte. Dodajte limunov sok, nasjeckani češnjak i naribani cheddar, a na kraju i narezani špinat.
  4. Veliku i duboku tavu premažite uljem i dobro je zagrijte.
  5. Pecite male palačinke otprilike tri minute s jedne strane, pažljivo ih okrenite pa ih pecite još minutu do dvije s druge strane.
    Poslužite odmah!