Ako trebate pauzu od klasičnih palačinki s pekmezom, isprobajte ovu slanu varijantu sa špinatom i sirom. Zasitne su i pune okusa, a priprema je brza i jednostavna. Možete ih poslužiti s kiselim vrhnjem ili se malo potruditi, poširati jaje i ubaciti u kombinaciju malo dimljenog lososa.
Sastojci su dostatni za pet serviranja pa po potrebi prilagodite količine. Dobar tek!
Slane palačinke sa špinatom
Sastojci:
- 180 g glatkog brašna
- 40 g mljevenog lana
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1/2 žličice luka u prahu
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 400 ml mlijeka
- 1 žlica limunovog soka
- 1 nasjeckani režanj češnjaka
- 100 g cheddara
- 50 g narezanog špinata
Priprema:
- Pripremite veliku i duboku tavu.
- U jednoj posudi pomiješajte brašno, mljeveni lan, prašak za pecivo i sve začine.
- Postepeno ulijevajte mlijeko i dobro promiješajte. Dodajte limunov sok, nasjeckani češnjak i naribani cheddar, a na kraju i narezani špinat.
- Veliku i duboku tavu premažite uljem i dobro je zagrijte.
- Pecite male palačinke otprilike tri minute s jedne strane, pažljivo ih okrenite pa ih pecite još minutu do dvije s druge strane.
Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice