TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠENE PALAČINKE: Ovako ih još niste pripremali, oduševit će vas mekano tijesto

Dva sastojka za finiji okus.

Shutterstock

Sigurno često pripremate palačinke i imate svoj već dobro isproban recept, ali nikad dovoljno savjeta i trikova za mekanije, prozračnije tijesto koje se neće lijepiti za tavu i koje će biti pahuljasto i ukusno. Ovaj recept radi se s kiselim mlijekom ili jogurtom i uključuje sastojak koji ne biste očekivali, a to je soda bikarbona.

Recept za palačinke s kiselim mlijekom

Sastojci:

100 g brašna (ili ovisno koliko palačinki želite)

1 jaje

200 ml kiselog mlijeka ili jogurta

1 žlica ulja

pola žličice sode bikarbona

malo soli i šećera

Shutterstock 

Priprema:

Umutite jaje pa mu dodajte kiselo mlijeko, brašno, kiselo mlijeko, ulje, sol, šećer te izmiksajte. Sodu bikarbonu otopite u vrućoj vodi te takvu dodajte u smjesu i izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da odstoji nekoliko minuta i možete peći palačinke na ulju ili maslacu.