Palačinke su najjednostavniji, ali i jedan od omiljenih deserata i zalogajčića za doručak, užinu i večeru. Svatko ima svoj dobro provjeren recept, a sada vam otkrivamo tajni sastojak koji će ih učiniti još ukusnijim.
Međutim, ne radi se o sastojku koji morate staviti u smjesu za tijesto već o načinu pečenja. Naime, palačinke će biti još ukusnije ako ih pripremate na ulju u kojem je prethodno pržena slanina.
Najbolje će biti ako koristite svježe ulje za prženje, što znači da poprženu slaninu jednostavno izvadite iz tave, odlijete višak ulja i kao inače ulijete smjesu za palačinke. A možete koristiti i ulje koje je odstajalo u hladnjaku, jer nakon upotrebe ulje može stajati u hladnjaku i do mjesec dana, samo je bitno procijediti ga prije stavljanja u hladnjak kako ne bi bilo ostataka hrane u njemu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice