Palačinke su najjednostavniji, ali i jedan od omiljenih deserata i zalogajčića za doručak, užinu i večeru. Svatko ima svoj dobro provjeren recept, a sada vam otkrivamo tajni sastojak koji će ih učiniti još ukusnijim. 

Međutim, ne radi se o sastojku koji morate staviti u smjesu za tijesto već o načinu pečenja. Naime, palačinke će biti još ukusnije ako ih pripremate na ulju u kojem je prethodno pržena slanina.

Tajni sastojak za najbolje palačinke
Shutterstock 

Najbolje će biti ako koristite svježe ulje za prženje, što znači da poprženu slaninu jednostavno izvadite iz tave, odlijete višak ulja i kao inače ulijete smjesu za palačinke. A možete koristiti i ulje koje je odstajalo u hladnjaku, jer nakon upotrebe ulje može stajati u hladnjaku i do mjesec dana, samo je bitno procijediti ga prije stavljanja u hladnjak kako ne bi bilo ostataka hrane u njemu.