Jabuke su voće koje se daleko najviše koriste u slasticama i kolačima, i to tijekom cijele godine. I nekada su pite i kolači s jabukama bili nezaobilazni, a jako se dobro slažu u kombinaciji s orasima. Ovaj recept vrlo je jednostavan jer se ovakva biskvitna torta brzo priprema, a ako volite cimet, možete ga dodati u smjesu.
Recept za tortu od jabuka i oraha
Sastojci:
- 2 jabuke
- 150 g oraha
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 jaja
- sok od pola limuna
- malo soli
Priprema:
Jabuke narežite na kockice i na njih iscijedite pola limuna, dodajte šećer i promiješajte. Pokrijte i ostavite u hladnjaku pola sata.
Pomiješajte grubo nasjeckane orahe, brašno i prašak za pecivo. Dodajte 3 žumanjka u jabuke, pomiješajte obje smjese.
U posebnoj posudi istucite bjelanjke s malo soli. Ulijte u smjesu i promiješajte. Smjesu stavite u namašćen kalup. Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva. Pečenu tortu pospite s malo šećera u prahu.