Isprobajte recept za tortu od jabuka prema savjetima vrhunskog kuhara Steve Karapandže.

Sastojci

Tijesto

300 g brašna
240 g maslaca
10 g soli

Nadjev

1 kg jabuka
100 g rastopljenog maslaca
100 g šećera

iskoristite sezonu jabuka za pripremu torte
Shutterstock 

Priprema

Izrežite maslac na komade. U posudi izrežite maslac za tijesto na komade i dodajte sol. Izmješajte maslac vilicom, zatim dodajte brašno i brzo miješajte. Dodajte toliko vode da dobijete mekanu, ali kompaktnu masu. Tijesto umijesite rukama i ostavite ga da se odmori. Jabuke očistite i izrežite na tanke ploške.

Stavite tijesto na glatku površinu koju ste posipali brašnom. Razvaljajte tijesto na 2-3 mm debljine. Kako vam se tijesto ne i lijepilo, posipajte i valjak brašnom. Stavite tijesto na pleh i olikujte kružnicu oko koje ćete zavrtati obrub.

Tijesto nabodite vilicom da se ne stvaraju mjehuri, zatim poslažite ploške jabuka gusto jednu do druge. Posipajte šećerom i poškropite rastopljenim maslacem.

Pecite 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C. Čim se šećer počinje karamelizirati, torta je pečena.

izvor: index.hr