Kad se pripremaju cimet rolice miriši cijela kuća, a isto vrijedi i kad se peče pita od jabuka. Kombinacija jabuka i cimeta nesumnjivo je najpopularniji miris u hladnim jesenskim i zimskim danima, pa zašto ih ne biste spojili u omiljene cimet rolice?
Isprobajte recept za cimet rolice s nadjevom od jabuka i glazurom od krem sira i oduševite ukućane i goste.
Recept za cimet rolice s jabukama
Sastojci:
Za tijesto:
3.5 šalice brašna
3/4 šalice toplog mlijeka
1/2 šalice tople vode
1/3 šalice ulja
1 žličica soli
1 pakiranje suhog kvasca
1/4 šalice javorovog sirupa
Za nadjev:
4 jabuke
3/4 šalice smeđeg šećera
1/2 šalice + 1 žlica maslaca
1/3 šalice vode
1 žlica cimeta
1/4 žličice đumbira
1/4 žličice muškatnog oraščića
Za glazuru:
120 g krem sira
120 g maslaca
1/4 šalice javorovog sirupa
1/4 žličice cimeta
2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
- Pomiješajte smeđi šećer, cimet, đumbir i muškatni oraščić, odvojite 4 žlice. Jabuke ogulite i sitno narežite, u tavi otopite žlicu maslaca, dodajte nasjeckane jabuke i 4 žlice smjese s cimetom. Dobro promiješajte.
- Promiješajte brašno, kvasac, sol pa dodajte mlijeko, vodu, ulje i javorov sirup. Zamijesite tijesto i ostavite da odstoji 5 minuta. Na površini posutoj brašnom razvaljajte tijesto valjkom za tijesto u veliki i ravni krug. Premažite maslacem (1/2 šalice), pospite mješavinom smeđeg šećera i cimeta i na kraju dodajte jabuke.
- Zarolajte u štrudlu pa koncem podijelite na 12-13 dijelova. Poslažite u pleh obložen papirom za pečenje te pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da odstoje 30 minuta, a zatim pecite na 350°C oko 25-30 minuta.
- Promiješajte maslac, krem sir, javorov sirup, ekstrakt vanilije i cimet u zdjelu te ovom glazurom premažite rolice.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice