Kad se pripremaju cimet rolice miriši cijela kuća, a isto vrijedi i kad se peče pita od jabuka. Kombinacija jabuka i cimeta nesumnjivo je najpopularniji miris u hladnim jesenskim i zimskim danima, pa zašto ih ne biste spojili u omiljene cimet rolice?

Isprobajte recept za cimet rolice s nadjevom od jabuka i glazurom od krem sira i oduševite ukućane i goste.

Recept za cimet rolice s jabukama

Sastojci:

Za tijesto:

3.5 šalice brašna
3/4 šalice toplog mlijeka
1/2 šalice tople vode
1/3 šalice ulja
1 žličica soli
1 pakiranje suhog kvasca
1/4 šalice javorovog sirupa

Recept za cimet rolice s jabukama
Shutterstock 

Za nadjev:

4 jabuke
3/4 šalice smeđeg šećera
1/2 šalice + 1 žlica maslaca
1/3 šalice vode
1 žlica cimeta
1/4 žličice đumbira
1/4 žličice muškatnog oraščića

Za glazuru:

120 g krem ​​sira
120 g maslaca
1/4 šalice javorovog sirupa
1/4 žličice cimeta
2 žličice ekstrakta vanilije

Recept za cimet rolice s jabukama
Shutterstock 

Priprema:

  1. Pomiješajte smeđi šećer, cimet, đumbir i muškatni oraščić, odvojite 4 žlice. Jabuke ogulite i sitno narežite, u tavi otopite žlicu maslaca, dodajte nasjeckane jabuke i 4 žlice smjese s cimetom. Dobro promiješajte. 
  2. Promiješajte brašno, kvasac, sol pa dodajte mlijeko, vodu, ulje i javorov sirup. Zamijesite tijesto i ostavite da odstoji 5 minuta. Na površini posutoj brašnom razvaljajte tijesto valjkom za tijesto u veliki i ravni krug. Premažite maslacem (1/2 šalice), pospite mješavinom smeđeg šećera i cimeta i na kraju dodajte jabuke.
  3. Zarolajte u štrudlu pa koncem podijelite na 12-13 dijelova. Poslažite u pleh obložen papirom za pečenje te pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da odstoje 30 minuta, a zatim pecite na 350°C oko 25-30 minuta.
  4. Promiješajte maslac, krem ​​sir, javorov sirup, ekstrakt vanilije i cimet u zdjelu te ovom glazurom premažite rolice.