KAKO DA PIZZA OSTANE HRSKAVA NAKON PODGRIJAVANJA: Isprobajte trik iz obične i mikrovalne pećnice

Nema do okusa tek pečene pizze, ali možete uživati u njoj i idući dan.

Shutterstock

Svi vole pizzu koja tek izađe iz krušne peći, ali kad nemamo opciju uživati u takvom specijalitetu, dobra je idomaća pizza iz obične pećnice. No kad nam ostane za kasnije ili idući dan i kad je želimo podgrijati, to jednostavno nije to. Zato vam donosimo dva trika kako podgrijati pizzu u mikrovalnoj i običnoj pećnici, a da joj korica ostane hrskava i fina kao da je tek svježe pečena.

Podgrijavanje pizze u mikrovalnoj

Komad pizze trebate staviti u mikrovalnu pećnicu zajedno s posudicom punom vode. Naime, zbog vode se pizza neće isušiti te postati neugodno tvrda i žilava. Podgrijavajte je 30 sekundi pa provjerite stanje. U svakom je slučaju bolje zagrijavati u intervalima nego zaboraviti pogledati.

Podgrijavanje pizze u pećnici

Postoji i druga opcija, koja će vam oduzeti malo više vremena i uključuje paljenje pećnice. Ostatke pizze stavite na komad aluminijske folije i stavite ih direktno na rešetku u pećnici.

Pecite nekoliko minuta, maksimalno 10, pazeći pritom da sir ne izgori. Slobodno dodajte još malo svježe mozzarelle - jer sira nikad dovoljno!