Pizza je talijanski specijalitet omiljen i popularan u cijelom svijetu, a na YouTube kanalu Ricette Fatte In Casa pronašli smo bakin recept za pizzu. Umijesite domaće tijesto i napravite mini pizze, a predlažemo i tri različite vrste nadjeva s jajima. Naravno, možete koristiti što god želite za nadjev i oduševit ćete ukućane i goste, a što je najbolje, peče se samo 10 minuta.
Sastojci:
15 g kvasca
1 žličica šećera
300 ml toplog mlijeka
50 ml ulja
1 jaje
650 g brašna
1 žličica soli
umak od rajčice
kremasti sir, ricotta
šunka, vratina, buđola ili pršut
jaja
naribani sir
Priprema:
Pomiješajte mlijeko, kvasac i šećer pa dodajte ulje i jaje. Sve dobro izmiješajte i dodajte prosijano brašno i sol. Zatim zamijesite tijesto, pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se diže oko 2 sata. Tijesto podijelite na 8 dijelova i oblikujte kuglice. Pokrijte ih i ostavite da odstoje 10-ak minuta. Zatim razvaljajte u krug, presavijte rubove prema unutra i malo pritisnite prstima.
Slažite na pleh, pa svako tijesto punite sastojcima po želji. Predlažemo da jedan dio tijesta namažete umakom od rajčice, pospite nasjeckanim lukom i preko toga razbijete jaje. Drugo tijesto namažite sirom ricottom, stavite pršut i razbijte jaje. Treću namažite kremastim sirem i razbijte jaje, te sva tri tijesta pospite naribanim sirom. Pizzu pecite u zagrijanoj pećnici na 250°C oko 10 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice