SLANI MUFFINI S MASLINAMA I ŠUNKOM: Prikladni za doručak ili večeru, a najukusniji su kad su svježi i topli

Ima li boljeg od sočnih, mekanih slanih muffina?

Shutterstock

Obožavamo klasične čokoladne muffine, ali pri vrhu liste nam je i slano izdanje s maslinama i kockicama šunke. Ovi su muffini prikladni za doručak i gablec, večernje opuštanje uz film, ali funkcioniraju i kao snack na obiteljskim zabavama.

Najukusniji su kad su svježi i još topli, a dobro se slažu s blagim umakom od vrhnja.

Muffini s maslinama i šunkom

Sastojci:

1 jaje (M)
250 ml mlaćenice
30 g rastopljenog maslaca
250 g glatkog brašna
¾ vrećice praška za pecivo
4 žlice sitno nasjeckanog peršina
sol, papar
150 g manjih maslina bez koštica
80 g šunke

Priprema:

Pjenasto izmiksajte maslac pa dodajte mlaćenicu i jedno po jedno jaje. Brašno prosijte s praškom za pecivo, umiješajte u smjesu od jaja pa dodajte peršin, sol, papar, narezanu šunku i masline. U silikonske kalupe za muffine ulijte smjesu, ali nemojte ih napuniti do vrha jer će iscuriti. Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.