NAJBOLJE TIJESTO ZA BUHTLE MEKANE KAO PAMUK: Savršene za slatke i slane nadjeve, tope se u ustima

Donosimo najbolji recept za najmekanije buhtle.

Shutterstock

Ako želite napraviti odlične buhtle ne smijete požurivati postupak, već trebate čekati da se tijesto digne prije no što ih krenete oblikovati, a potom još jednom kad ih poslažete u kalup.

Puniti ih možete pekmezom, namazom od lješnjaka, mljevenim orasimas...

Sastojci:

500 g brašna
1 suhi kvasac
1 jaje (M)
220 ml mlijeka
30 ml soka od naranče
80 g maslaca
75 g šećera
10 g vanilin šećera
¼ žličice soli

Shutterstock 

Priprema:

Sve sastojke najprije pripremite i izvažite. U veliku posudu uspite brašno, napravite rupu u sredini pa dodajte suhi kvasac. Prelijte ga s malo mlakog mlijeka, dobro promiješajte kako se ne bi stvorile grudice pa dodajte ostatak sastojaka. Pripazite da jaja i maslac budu sobne temperature.

Izmiksajte nastavcima za tijesto, a kad se počne odvajati od posude nastavite mijesiti rukama. Ako je potrebno, ruke malo nauljite, pa mijesite dok tijesto ne postane glatko. Premjestite u čistu nauljenu posudu, pokrijte krpom i pustite da se diže dok se ne udvostruči.

Oblikujte 12 buhtli, nadjenite ih nadjevom po želji i posložite u četvrtastu posudu obloženu papirom za pečenje. Poslužit će i kalup za tortu, ako vam ništa drugo nije pri ruci. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta, dok ne poprime lijepu smeđu boju. Kad ih izvadite iz pećnice, odmah ih premažite rastopljenim maslacem, a zatim pričekajte da se malo ohlade. Prije posluživanja ih pospite šećerom u prahu.