Recept za najmekše kupus kiflice

Jedostavne i fine kiflice koje kupus jedino imaju u imenu

Shutterstock

Kupus kiflice su mekane i sočne,a dodatke možete stavljati po osobnom izboru. Ne sadrže kupus, nego su dobile ime zbog svog izgleda, a mekane ostaju još danima nakon što ih spremite. 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 1 kvasac
  • 2 dcl ulja
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice soli

Namaz:

  • 2 žumanjka
  • 125 g margarina
  • 2 žličice soli

Premaz:

  • 2 bjelanjka
  • sezam

Priprema:

U mlako mlijeko stavite žličicu šećera i kvasca. Kada naraste izmiješajte ga sa uljem i brašnom. Umijesite i ostavite da odstoji 45 minuta. Margarin pomiješajte sa 2 žličice soli i žumanjaka.

Tijesto podijelite na 3 dijela. Svaki dio premažite trećinom namaza. Urolajte u valjak i režite komade tijesta tako da vam ispadnu trokuti. Posložite kiflice u tepsiju na koju prije toga stavite papir za pečenje, i prekrite kiflice krpom da se još jednom dignu. 

Svaku kiflicu premažite bjelanjko. Pecite na 250 stupnjeva 10-15 minuta.