Kiflice mogu biti odličan doručak ili zalogajčić na druženjima kad vam dođu gosti. Pronašli smo recept za kiflice koje ostaju sočne danima, a tajna je u jogurtu i minealnoj vodi. 

Sastojci:

  • 2 dcl čvrstog jogurta 
  • 300 ml mineralne vode
  • 1 žličica soli
  • 550 g brašna

Punjenje:

  • 150 g špinata
  • sir
  • jaje

Premaz:

  • 150 g maslaca
  • 100 ml ulja

Priprema:
Od jogurta, vode, soli i brašna zamijesite glatko tijesto. Podijelite tijesto na 12 bula, dobro pobrašnite i ostavite sa strane na 20 minuta. Bulu razvaljajte valjkom u krug i premažite maslacem i uljem, stavite na tanjur.

Tako razvaljajte sve bule i rasporedite po tanjuru. Premažite podlogu za rad maslacem i uljem, svako tijesto razvucite poput pite da dobijete jako tanko tijesto. Na kraj tijesta stavite punjenje od špinata i sira i zamotajte nadjev u tijesto. Premažite maslace i uljem i posipajte sezamom. Kiflice stavite peći oko 30 minuta na 200 stupnjeva. 

Cijeli postupak pronađite na linku.