Pogačice od sira i aromatičnog bilja možete ukombinirati u jelo u svako doba dana. Mekane iznutra, hrskave izvana ove pogačice su idealne za večernja druženja ili kao brzinski zalogajčić. Isprobajte ovaj jednostavan recept i iznenadite svoje najmilije.
Sastojci:
- 340 g brašna
- prašak za pecivo
- prstohvat papra
- pola žličice senfa
- 85 g maslaca
- 1 žlica dalmatinskog miksa začina
- 140 g naribane mozzarelle
- 1 jaje
- 170 ml kiselog vrhnja
Za preljev:
- 30 g naribane mozzarelle
- pola žličice začinskog miksa
- 1 srednje jaje
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 200°C i stavite papir za pečenje u tepsiju. Brašno, prašak za pecivo, sol, papar i senf pomiješajte, sve dok se potpuno ne spoji. Dodajte maslac i ponovno miješajte dok ne počne izgledati kao krušne mrvice. Prebacite u zdjelu, pa umiješajte 1 žlicu začinskog miksa i 140 g naribanog sira. Istucite jaje i kiselo vrhnje, napravite udubinu u sredini smjese brašna i ulijte mokre sastojke. Zamijesite lopaticom da dobijete kompaktno tijesto.
Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i lagano ga razvaljajte na debljinu 2,5 cm. Rezačem za tijesto izrežite 9 pogačica i stavite ih u tepsiju. Pomiješajte sir i začinsko bilje ze preljev, pa premažite svaku pogačicu.
Pecite pogačice 12 minuta dok ne porumene.