Mekane pogačice od sira i češnjaka ostaju svježe nekoliko dana

Jednostavne pogačice od sira i aromatičnog češnjaka koje ostaje svježe danima nakon što ih spremite

Shutterstock

Mekane pogačice od sira i češnjaka aromatični su zalogajčići koje možete poslužiti gostima na večeri ili ih ponesite sa sobom kao užinu. Najbolje ih je poslužiti dok su pogačice još tople, ali mogu stajati i nekoliko dana i dalje biti svježe.

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 450 g oštrog brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • ulje
  • 2 žlice palente
  • češanj češnjaka
  • 100 g mozzarelle
  • 50 g cheddara

Priprema:

Zagrijte 280 ml vode u loncu na minutu dok ne postane mlaka. Maknite s vatre dodajte 50 g maslaca. Pomiješajte brašno, kvasac, šećer i 1 žličicu soli u velikoj zdjeli. Dodajte toplu vodu i miješajte da dobijete mekano tijesto. Mijesite 10 minuta ručno ili 5 minuta u mikseru, dok tijesto ne postane rastezljivo i glatko. Stavite u čistu, nauljenu zdjelu i prekrijte nauljenom prozirnom folijom. Ostavite da se diže 1,5-2 sata, ili dok se ne udvostruči.

Veću tepsiju premažite uljem i posipajte palentu. Izbacite zrak iz tijesta. Tijesto podijelite na kuglice veličine teniskih loptica. Između svake loptice tijesta ostavite malo razmaka.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.Prekrijte tepsiju nauljenom prozirnom folijom, pa dižite 30 min-1 sat dok se tijesto ne udvostruči i dok se kuglice ne dodiruju. Preostali maslac pomiješajte s češnjakom. Kada su kuglice spremne za pečenje, premažite vrhove maslacem od češnjaka i pospite sirevima. Pecite 25-30 minuta dok se kuglice tijesta ne ispeku. Ostavite da se ohladi 5 minuta, pa poslužite.

Izvor: Good food