Pogačice od sira i aromatičnog bilja možete ukombinirati u jelo u svako doba dana. Mekane iznutra, hrskave izvana ove pogačice su idealne za večernja druženja ili kao brzinski zalogajčić. Isprobajte ovaj jednostavan recept i iznenadite svoje najmilije. 

Sastojci:

  • 340 g brašna
  • prašak za pecivo
  • prstohvat papra
  • pola žličice senfa
  • 85 g maslaca
  • 1 žlica dalmatinskog miksa začina
  • 140 g naribane mozzarelle
  • 1 jaje
  • 170 ml kiselog vrhnja

Za preljev:

  • 30 g naribane mozzarelle
  • pola žličice začinskog miksa
  • 1 srednje jaje

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 200°C i stavite papir za pečenje u tepsiju. Brašno, prašak za pecivo, sol, papar i senf pomiješajte, sve dok se potpuno ne spoji. Dodajte maslac i ponovno miješajte dok ne počne izgledati kao krušne mrvice. Prebacite u zdjelu, pa umiješajte 1 žlicu začinskog miksa i 140 g naribanog sira. Istucite jaje i kiselo vrhnje, napravite udubinu u sredini smjese brašna i ulijte mokre sastojke. Zamijesite lopaticom da dobijete kompaktno tijesto. 

Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i lagano ga razvaljajte na debljinu 2,5 cm. Rezačem za tijesto izrežite 9 pogačica i stavite ih u tepsiju. Pomiješajte sir i začinsko bilje ze preljev, pa premažite svaku pogačicu. 

Pecite pogačice 12 minuta dok ne porumene.