Svi vole domaće kiflice, ali za njih je potrebno izdvojiti više vremena. Za ovo tijesto ne trebate kvasac, već se koristi ocat koji pomaže da tijesto brže naraste. 4 razloga zašto trebate dodati ocat u dizano tijesto
Također, umjesto na toplom, tijesto se čuva na hladnom i zato ih zovu ledene kiflice. Možete ih puniti pekmezom, džemom ili marmeladom, a ukusne su i s čokoladnim punjenjem.
Sastojci:
- 700 g brašna
- 500 g margarina
- 120 ml vode
- 1 žlica octa
Priprema:
Pomiješajte prosijano brašno, margarin sobne temperature ili otopljen, ocat i vodu. Zamijesite glatko tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju pa ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati, najbolje preko noći. Tijesto podijelite na dva dijela i razvucite u krug i izrežite na trokute.
Na širi dio možete staviti nadjev po želji i zarolajte. Uvaljajte kiflice u šećer i posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: StvarUkusa