Zapečene gljive sa sirom i špinatom

Gljive nadjeve kozjim sirom i špinatom su odličan prilog, ali i samostalan obrok.

Shutterstock

Mesnati šampinjoni savršen su izbor za punjenje, a mi smo ih ovog puta nadjenuli kozjim sirom i špinatom. Ako niste ljubitelj kozjeg sira, zamijenite ga krem sirom ili mozzarellom. Osim špinata, možete koristiti i kombinaciju kovrčavog kelja i radiča.

Gljive punjene kozjim sirom i špinatom

Sastojci:
4 velika šampinjona
200 g kozjeg sira
450 g smrznutog špinata
1 ljutika
2 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
sol, papar

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Gljivama uklonite donji dio pa pomoću žlice pažljivo izvadite unutrašnjost. Stavite gljive na lim za pečenje i pecite deset minuta, dok ne omekšaju. Špinat odmrznite u mikrovalnoj pećnici prema uputstvima na pakiranju. Nakon što se špinat odmrznuo, stavite ga u kuhinjsku krpu i ocijedite višak vode. Ljutiku narežite na kockice, a češnjak protisnite. Na manjoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, dodajte narezanu ljutiku i pirjajte dok ne omekša, otprilike tri minute. Dodajte protisnuti češnjak i kratko pržite. Prebacite ljutiku i češnjak u posudu, dodajte kozji sir i špinat, pa začinite sa soli i paprom po ukusu.
Izvadite gljive iz pećnice i kratko pričekajte da se ohlade. Preokrenite ih, napunite podjednako nadjevom od sira i pecite deset minuta. Izvadite ih iz pećnice i poslužite dok su još tople!