Doručak u tortilji gotov je za tren

Tortilja je odlična podloga za pripremu različitih doručaka. Isprobajte ovaj brzi recept koji je postao viralan!

Shutterstock

Ako vam nedostaje inspiracije za pripremu doručka, možete je pronaći na TikToku! Jedan od trendova su i tortilje punjene klasičnim sastojcima za doručak, poput sira, rajčice, jaja i avokada.

Brzo su gotove, a lako ih možete zapakirati i ponijeti na posao ili spremiti klincima za školsku užinu. Osim navedenih sastojaka, možete upotrijebiti i komadiće pečenih pilećih prsa, posni sir, različite lisnate salate, kukuruz i namaze koji vam se nađu pri ruci. Dobar tek!

Doručak u tortilji

Sastojci:
1 žlica maslaca
2 jaja
sol
1 tortilja
½ avokada
2 šnite rajčice
3 žlice naribanog sira po izboru

Priprema:
Polovicu avokada zgnječite vilicom i začinite po ukusu. Zagrijte maslac na tavi, umutite jaja s malo soli pa ih izlijte u tavu. Lagano ih miješajte dok ne dobijete željenu teksturu kajgane. Tortilju stavite na dasku te nožem zarežite od sredine tortilje prema dolje. S napravljenim prorezom na tortilji, zamislite kao da je podijeljena na četvrtine. U donju desnu četvrtinu prebacite kajganu, dodajte zgnječeni avokado u drugu, sir u treću, a rajčicu u četvrti dio. Počevši od donje desne četvrtine, preklopite tortilju preko druge četvrtine, pa preko treće, i na kraju preko zadnje četvrtine kako biste formirali oblik trokuta.
Prebacite tortilju na grill ili običnu tavu s malo maslaca i zapecite s jedne strane dok ne postane hrskava i zlatne boje, otprilike dvije minute na laganoj vatri. Preokrenite i pecite s druge strane dok se sir ne rastopi, a rubovi ne postanu hrskavi. Razrežite na pola i poslužite ili zapakirajte i ponesite na posao.