Volite li avokado onda zasigurno u ovom plodu uživate ne brojne načine. Od najjednostavnijeg doručka u kojem ga prerežemo napola, posolimo i popaprimo (kušajte, primjerice, i začinske mješavine papra s limunom) preko kremastih smoothieja, hladnih juha, narezanog u sendvičima i salatama do poznatog meksičkog recepta za guacamole, avokado pokazuje svestranost pa je jasno zašto je u svijetu tako popularan. Podsjećamo na odličan recept koji je i više nego dobrodošao za početak dana.

Jaja u avokadu

Polovicu avokada možete iskorititi i za pripremu odličnog (i oku privlačnog) doručka – jaja zapečena u avokadu. Dovoljno je polovicu avokada malo dodatno izdubiti te ubaciti razbijeno jaje. Avokado pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Pečeno posolite krupnom soli, po želji dodajte malo papra i ljuskica crvene paprike ili začinite svježe nasjeckanim peršinom ili vlascem. Dobar tek.