Jaja iz pećnice za posebne prilike

Ovaj recept savršeno spaja pahuljasti snijeg od bjelanjaka i tekući žumanjak.

Shutterstock

Miksanje u jutarnjim satima nije sretna opcija, ali preporučujemo da ovog vikenda napravite iznimku. Isprobajte recept za pahuljasta jaja iz pećnice, zbog kojih će se iritantan zvuk miksera isplatiti.

Morat ćete napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka, koji će poslužiti kao "gnijezdo" za kremasti žumanjak. Priprema traje otprilike 15 minuta, uključujući pečenje. Dobar tek!

Pahuljasta jaja iz pećnice

Sastojci

  • 4 jaja
  • sol, papar
  • svježi vlasac
  • čili pahuljice

Priprema:

  1. Pažljivo razdvojite bjelanjke od žumanjaka. Svaki žumanjak stavite u zasebnu posudicu i pripazite da se ne razlije.
  2. Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg s prstohvatom soli.
  3. Na limu obloženom papirom za pečenje napravite četiri hrpice od bjelanjaka. U sredinu svake dodajte po jedan žumanjak.
  4. Pecite otprilike pet do šest minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Izvadite jaja kad rubovi poprime zlatnu boju.
  5. Pospite čilijem, paprom i svježim vlascem pa poslužite.