Hrskavo izdanje raviola u krušnim mrvicama

Jeste li ikada probali uvaljati kupovne raviole u krušne mrvice i ispržiti ih u dubokom ulju? Ako niste, vrijeme je da se počastite!

Shutterstock

Od paketa raviola sa sirom napravite hrskave zalogajčiće za večeru ili druženje uz film. Trebat će vam otprilike pola sata, ali svaka će se minuta u potpunosti isplatiti.

Možete upotrijebiti različite vrste kupovnih raviola, ali oni sa sirom su najsigurniji izbor. Uz to, u ovom biste slučaju trebali upotrijebiti panko mrvice. Imajte na umu da je količina dovoljna za tri do maksimalno četiri porcije. Dobar tek!

Prženi ravioli

Sastojci:

  • 250 g svježih raviola
  • 40 g brašna
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice mljevene slatke paprike
  • 1/2 žličice talijanske mješavine začina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 2 jaja (L)
  • 100 g krušnih mrvica
  • 700 ml suncokretovog ulja (za prženje)

Priprema:

  1. Raviole najprije dobro pomiješajte s brašnom, češnjakom, paprikom, talijanskom mješavinom začina, soli i paprom.
  2. U jednoj posudi umutite jaja, u drugu uspite panko mrvice.
  3. Svaki raviol najprije umočite u jaja, a zatim u mrvice s obje strane.
  4. Zagrijte ulje u dubokoj tavi ili posudi većeg promjera pa pržite pet raviola odjednom. Bit će gotovi nakon tri do četiri minuta, a tijekom prženja ih obavezno okrenite.
  5. Prebacite gotove raviole na kuhinjske ubruse koji će upiti višak masnoće.
  6. Poslužite ih tople, s umakom od rajčice ili vrhnja. Dobar tek!