Španjolci obožavaju ovaj recept s rajčicom!

Zapečeni kruh, rajčica, češnjak, maslinovo ulje... Obavezno isprobajte ovu predobru kombinaciju.

Shutterstock

Rajčice su apsolutna zvijezda ovog jednostavnog zalogaja. Španjolci ga zovu pan con tomate, što u prijevodu doslovno znači kruh s rajčicom. Popis sastojaka je kratak, baš kao i priprema, a okus ne mogu nadmašiti ni bogati sendviči s pečenim mesom.

Poslužite za doručak ili kao brzi obrok nakon napornog dana. Dobar tek!

Tostirani kruh s rajčicom

Sastojci:

  • 400 g ciabatte
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 800 g zrelih rajčica
  • 1/2 žličice soli

Priprema:

  1. Narežite ciabattu na kriške debljine tri centimetra. Premažite svaku krišku maslinovim uljem pa ih zapecite na tavici ili u pećnici.
  2. Kad kruh poprimi lijepu zlatnu boju i postane hrskav, izvadite ga svaku krišku natrljajte češnjakom.
  3. Rajčice usitnite nožem ili ih naribajte. Dodajte malo maslinovog ulja, posolite pa nadjenite kruh.
  4. Prelijte s još malo maslinovog ulja i po želji pospite cvijetom posli. Poslužite odmah!