Rajčice su apsolutna zvijezda ovog jednostavnog zalogaja. Španjolci ga zovu pan con tomate, što u prijevodu doslovno znači kruh s rajčicom. Popis sastojaka je kratak, baš kao i priprema, a okus ne mogu nadmašiti ni bogati sendviči s pečenim mesom.
Poslužite za doručak ili kao brzi obrok nakon napornog dana. Dobar tek!
Tostirani kruh s rajčicom
Sastojci:
- 400 g ciabatte
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- 800 g zrelih rajčica
- 1/2 žličice soli
Priprema:
- Narežite ciabattu na kriške debljine tri centimetra. Premažite svaku krišku maslinovim uljem pa ih zapecite na tavici ili u pećnici.
- Kad kruh poprimi lijepu zlatnu boju i postane hrskav, izvadite ga svaku krišku natrljajte češnjakom.
- Rajčice usitnite nožem ili ih naribajte. Dodajte malo maslinovog ulja, posolite pa nadjenite kruh.
- Prelijte s još malo maslinovog ulja i po želji pospite cvijetom posli. Poslužite odmah!