TRIK ZA MEKANO I SVJEŽE TIJESTO ZA PIZZU: 2 sastojka koja iskusni pekari dodaju u brašno da bi im trajalo danima

Dodajte ova dva sastojka u brašno i vaše tijesto za pizzu bit će svježe i mekano danima.

jason-jarrach-sGwGN4PEQac-unsplash

Iskusni pekari imaju svoje tajne za savršeno tijesto za kiflice, perece, krafne i peciva koja ostaju mekani danima. Trik je u dva sastojka koja dodaju u brašno prije nego ga zamijese, a to su kukuruzni škrob i obični griz koji se koriste u prehrani djece.

Škrob pomaže da tijesto bude rahlije i prozračnije, a samim time i mekše. S druge strane, kad se mala količina griza pomiješa s običnim pšeničnim brašnom, oslobađa tijesto od viška vlage.

Na kilogram brašna uzima se puna žlica kukuruznog škroba i ravna žličica griza. Sljedeći put isprobajte ovaj trik i uživajte u najboljoj domaćoj pizzi.

kelvin-t-AcA8moIiD3g-unsplash