Kad je u pitanju pizza, često su nam gladne oči i precjenjujemo svoj apetit. Upravo zato u hladnjaku često imamo ostatke od prethodnog dana. Realno, podgrijana pizza nije ni do koljena onoj koja je netom izašla iz krušne peći.
Hrskava pizza iz mikrovalne
Međutim, otkrili smo jednostavan trik uz pomoć kojeg će korica nakon podgrijavanja biti hrskava. Komad pizze trebate staviti u mikrovalnu pećnicu, zajedno s posudicom punom vode. Naime, zbog vode se pizza neće isušiti te postati neugodno tvrda i žilava.
Podgrijavajte je 30 sekundi pa provjerite stanje. U svakom je slučaju bolje zagrijavati u intervalima nego zeznuti ručak.
Podgrijavanje u pećnici
Postoji i druga opcija, koja će vam oduzeti malo više vremena i uključuje paljenje pećnice. Kad već pričamo o podgrijavanju pizze, vrijedi je spomenuti. Ostatke pizze stavite na komad aluminijske folije i stavite ih direktno na rešetku u pećnici.
Pecite nekoliko minuta, maksimalno 10, pazeći pritom da sir ne izgori. Slobodno dodajte još malo svježe mozzarelle - jer sira nikad dovoljno!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice