Recept čitatelja: Brzi kolač s preljevom od jagoda

Pozvali smo vas da nam pošaljete svoj recept, a recept koji će do 5. srpnja dobiti najviše reakcija ispod članka osvaja nagradu - poklon paket proizvoda Hanael Food.

privatna arhiva

Čitateljica Ivana poslala nam je recept za brzi kolač s preljevom od jagoda, ukusnu slasticu koja se jednostavno priprema.

Recept koji će do 5. srpnja dobiti najviše reakcija ispod članka osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.

Recept čitateljice Ivane za brzi kolač s preljevom

Sastojci:

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 1 vanili šećer
  • 1/2 praška za pecivo

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke. Žumanjke šećer i vanili šećer mutite i na postupno dodavajte brašno sa praškom za pecivo. Na kraju kuhačom umješajte bjelanjke.

Stavite u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva cca 10 min.
Pleh velicine cca 37x25

Krema:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 3-4 žlice meda

Vrhnje izmksajte u čvrst šlag i dodajte vrhnje i med. Jos kratko promjesjte. Nanesite kremu na biskvit koji ste natopili sa malo ruma i vode ili po želji može mlijekom.

Preljev:

  • 250 g jagoda ili borovnica po želji
  • 60 g šećera
  • 6 žlica vode
  • 2 žličice gustina

Jagode usitnite i stavite kuhati za šećerom cca 10 min. Nakon toga dodajte gustin koji ste razmutili u vodi. Kuhajte to dok ne zavri maknite sa vatre i izblendajte štapnim mikserom. Ohladite povremenom mješajući i nanesite potom na kolač.

Dobar tek!