Jagode su mnogima najdraže voće, a omiljen su sastojak u raznim slasticama. Ako ne volite provoditi puno vremena u kuhinji i ispred pećnice, kolač bez pečenja idealno je rješenje.
Isprobajte ovaj recept za neodoljivo kremastu poslasticu s jagodama, keksima i pudingom za koji ne morate paliti pećnicu.
Sastojci:
32 komada petit keksa
100 ml mlijeka
Za kremu od jagoda:
200 grama jagoda
voda
6 žlica šećera
2 pudinga od jagode
Za kremu od vanilije:
700 ml mlijeka
2 pudinga s okusom vanilije
8 žlica šećera
150 grama maslaca ili margarina
200 ml slatkog vrhnja
jedna vrećica želatine u granulama (10 grama)
300 grama jagoda
Priprema:
U dublju tepsiju poredajte red petit keksa (oko 16 komada) i prelijte s 100 ml mlijeka. Izmiksajte ili izgnječite 200 grama jagoda i dodajte vodu da dobijete 500 ml. Stavite ih na vatru.
Posebno umutite puding od jagoda, 200 ml vode i šećer. Kad voda s jagodama prokuha dodajte razmućeni puding i miješajte dok se ne zgusne. Vrući voćni puding odmah prelijte preko biskvita u tepsiji.
Na puding odmah poredajte drugi red keksa. Biskvit nije potrebno umakati u mlijeko jer će se opustiti od topline pudinga. Preostalih 300 grama jagoda (može i više po želji) očistite, a veće jagode prerežite na pola. Želatinu natopite s par žlica vode (dvije-tri) i ostavite da nabubri (samo dok skuhate puding).
U puding brzo istresite želatinu, izmiksajte pa ulijte netučeno slatko vrhnje i nastavite miksati dok se sve ne sjedini. Preko drugog reda keksa u tepsiji premažite trećinu kreme, poslažite jagode i sve pokrijte ostatkom kreme. Pustite da se ohladi i stavite u hladnjak da se još dodatno ohladi. Možete ukrasiti šlagom ili po želji.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice