Hrskavi keksi, kremasti sir i slatke jagode? Ako je vaš odgovor da, imamo recept za cheesecake s jagodama za koji ne morate paliti pećnicu.
Osim svježe jagoda, možete dodati i preljev od jagoda za dodatne bodove publike.
Sastojci:
150 g keksa po izboru
1 žlica šećera
120 g maslaca
220 g krem sira, sobne temperature
120 g šećera
300 ml slatkog vrhnja
350 g mascarponea
2 žlice limunovog soka
250 g jagoda
preljev od jagoda
Kekse prebacite u blender ili sjeckalicu i usitnite ih. U posudi pomiješajte kekse, šećer i otopljeni maslac. Pripremite okrugli kalup promjera 22 centimetra, a dno obložite papirom za pečenje. Smjesu keksa utisnite u dno kalupa i još centimetar uz rubove. Stavite u zamrzivač na 15 minuta.
U zdjelu dodajte krem sir i šećer pa miksajte na srednjoj brzini tri minute, dok smjesa ne postane pjenasta i glatka. Očistite metlice od miksera, a zatim u drugoj posudi istucite slatko vrhnje u čvrst šlag. Smanjite brzinu, dodajte mascarpone i miksajte dok se sir i šlag ne sjedine.
Špatulom umiješajte krem sir u smjesu sa šlagom. Postepeno dodajte i sok od limuna. Rasporedite kremu od sira po ohlađenim keksima i stavite u hladnjak preko noći. Jagode operite i narežite na kolutove. Neposredno prije serviranja jagode rasporedite po vrhu torte te po želji prelijte preljevom od jagoda.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice