Čitateljica Marija poslala nam je recept za Bounty tortu bez pečenja.
Recept koji će dobiti najviše reakcija ispod članka do 3. rujna u 10 sati osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.
Recept čitateljice Marije za Bounty tortu bez pečenja
Sastojci:
Podloga:
- 150 g mljevenog keksa
- 80 ml mlijeka
- 100 margarina ili maslaca
- 80 g šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
Krema:
- 250 g sira mascarponea
- 2,5 dcl slatkog vrhnja
- 100 g namaz od kokosa
- 40 g kokosa
Ganache:
- 100 ml vrhnja za šlag
- 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
U lonac dodajte margarin ili maslac, isjeckanu čokoladu za kuhanje, šećer i prelijte sa mlijekom. Sastojke stavite kuhati na laganu temperaturu dok se ne istope. Kada je gotovo sklonite sa strane. U zdjelu dodajte mljeveni keks i napravite udubinu u sredini, te dodajte pripremljene sastojke. Sve sjedinite. Na tacnu postavite obruč promjera 26 cm, te rasporedite smjesu. Podlogu stavite u frižider da se stegne.
Pomiješati sir i namaz od kokosa, u to dodati šlag od slatkog vrhnja, te na kraju kokos.
Za ganache u zdjelu dodajte čokoladu za kuhanje i prelijte sa vrhnjem za šlag. Istopite u mikrovalnoj ili na pari. Prelijte preko cijele torte. Tortu posipajte sa kokosom. Stavite u hladnjak da se čokolada stegne.