OMILJENI KOLAČ STARE JUGOSLAVIJE: Recept za padobrance uspjet će vam od prve, a gosti će biti oduševljeni

Donosimo recept za kolačiće s orasima koji podsjećaju na djetinjstvo, a pripremaju se prilično jednostavno.

Screenshot/YouTube/Food Fusion

Padobranci su bili neizostavna slastica u našem djetinjstvu, a domaćice su se natjecale čiji će biti ljepši. Donosimo vam jednostavan recept za kolačiće s orasima za koji smo sigurni da će vam uspjeti iz prve.

Padobranci s orasima

Sastojci za biskvit:

3 bjelanjka
300 g šećera
300 g mljevenih oraha
sok od limuna

Sastojci za kremu:

3 žumanjka
3 žlice šećera u prahu
125 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Bjelanjke čvrsto istucite sa šećerom, a kad se počne stvarati snijeg dodajte dvije žlice limunovog soka pa još malo tucite da dobijete čvrsti snijeg. Na kraju pažljivo ručno umiješajte mljevene orahe. Žličicom ili špricom oblikujte okruglice i slažite ih na zamašćen pleh ili papir za pečenje. Nastojte da budu što manje i da između svake ostavite više prostora jer će tijekom pečenja narasti. Pecite ih u pećnici na 150 stupnjeva oko pola sata. Pobrinite se da vam puslice ostanu što je moguće više bijele.

Dok čekate da se puslice ohlade pripremite nadjev. U zdjeli dobro umutite žumanjke sa šećerom u prahu pa dodajte omekšali maslac i čokoladu koju ste otopili na pari. Ohlađene puslice poprskajte otopljenom čokoladom, na svaku nanesite kremu i spojite po dvije. Pustite padobrance da malo odstoje da omekšaju pa ih poslužite.