KOLAČ S JAGODAMA BEZ PEČENJA: Za ovu neodoljivu kremastu poslasticu ne morate paliti pećnicu

Uživajte u neodoljivom kremastom kolaču s omiljenim voćem - jagodama.

Shutterstock

Jagode su mnogima najdraže voće, a omiljen su sastojak u raznim slasticama. No kako nam se u vrućim ljetnim danima ne da provoditi puno vremena u kuhinji i ispred pećnice, kolač bez pečenja idealno je rješenje. Isprobajte ovaj recept za neodoljivo kremastu poslasticu s jagodama, keksima i pudingom za koji ne morate paliti pećnicu.

Recept za kolač s jagodama bez pečenja

vicky-ng--qQlfYB7pqM-unsplash 

Sastojci:

32 komada petit keksa

100 ml mlijeka

Za kremu od jagoda:

200 grama jagoda

voda

6 žlica šećera

2 pudinga od jagode

Za kremu od vanilije:

700 ml mlijeka

2 pudinga s okusom vanilije

8 žlica šećera

150 grama maslaca ili margarina

200 ml slatkog vrhnja

jedna vrećica želatine u granulama (10 grama)

300 grama jagoda

Priprema:

U dublju tepsiju poredajte red petit keksa (oko 16 komada) i prelijte s 100 ml mlijeka. Izmiksajte ili izgnječite 200 grama jagoda i dodajte vodu da dobijete 500 ml. Stavite ih na vatru.

Posebno umutite puding od jagoda, 200 ml vode i šećer. Kad voda s jagodama prokuha dodajte razmućeni puding i miješajte dok se ne zgusne. Vrući voćni puding odmah prelijte preko biskvita u tepsiji.

Na puding odmah poredajte drugi red keksa. Biskvit nije potrebno umakati u mlijeko jer će se opustiti od topline pudinga. Preostalih 300 grama jagoda (može i više po želji) očistite, a veće jagode prerežite na pola. Želatinu natopite s par žlica vode (dvije-tri) i ostavite da nabubri (samo dok skuhate puding).

U puding brzo istresite želatinu, izmiksajte pa ulijte netučeno slatko vrhnje i nastavite miksati dok se sve ne sjedini. Preko drugog reda keksa u tepsiji premažite trećinu kreme, poslažite jagode i sve pokrijte ostatkom kreme. Pustite da se ohladi i stavite u hladnjak da se još dodatno ohladi. Možete ukrasiti šlagom ili po želji.