Lambada kolač savršenstvo je na tanjuru, izgledom i okusom. U vrućim ljetnim danima koji su pred nama odvažite se isprobati ovaj legendarni aromatičan kremasto voćni kolač od soka od naranče, biskvita, kreme i čokolade.
Recept za lambada kolač
Sastojci za biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
2 žlice ulja
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Krema od naranče:
1l soka od naranče
3 pudinga od vanilije
5 žlica šećera
oko 18 komada keksa
Bijela krema:
1l mlijeka
100g gustina
1 vanilin šećer
7 žlica šećera
125g maslaca ili margarina
Čokoladna glazura:
100g čokolade
100ml slatko vrhnje
Priprema:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo te lagano promiješajte. Pleh nauljite i ulijte smjesu. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Dok se tijesto za biskvit peče pripremite kremu od naranče.
U posudu stavite 3 pudinga od vanilije, dodajte šećer i dio soka od naranče i izmiksajte da nema grudica. Ostatak soka prelijte u drugu posudu da prokuha. Kad prokuha maknite s vatre i dodajte puding. Ponovno vratite na slabiju vatru da zavrije. Preko gotovog biskvita prelijte kremu od naranče.
I biskvit i krema moraju biti topli kako se ne bi odvajali. Preko žute kreme poredajte kekse. Pripremite bijelu kremu i prelijte preko keksa. Kada se ohladi skuhajte čokoladnu glazuru i prelijte po kolaču.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave