Lambada kolač savršenstvo je na tanjuru, izgledom i okusom. U vrućim ljetnim danima koji su pred nama odvažite se isprobati ovaj legendarni aromatičan kremasto voćni kolač od soka od naranče, biskvita, kreme i čokolade.

Recept za lambada kolač

Sastojci za biskvit

5 jaja
5 žlica šećera
2 žlice ulja
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo

Krema od naranče:

1l soka od naranče
3 pudinga od vanilije
5 žlica šećera
oko 18 komada keksa

Najbolji recept za lambada kolač
aliona-gumeniuk-YJ7dFJTHEjI-unsplash 

Bijela krema:

1l mlijeka
100g gustina
1 vanilin šećer
7 žlica šećera
125g maslaca ili margarina

Čokoladna glazura:

100g čokolade
100ml slatko vrhnje

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo te lagano promiješajte. Pleh nauljite i ulijte smjesu. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Dok se tijesto za biskvit peče pripremite kremu od naranče.

U posudu stavite 3 pudinga od vanilije, dodajte šećer i dio soka od naranče i izmiksajte da nema grudica. Ostatak soka prelijte u drugu posudu da prokuha. Kad prokuha maknite s vatre i dodajte puding. Ponovno vratite na slabiju vatru da zavrije. Preko gotovog biskvita prelijte kremu od naranče.

I biskvit i krema moraju biti topli kako se ne bi odvajali. Preko žute kreme poredajte kekse. Pripremite bijelu kremu i prelijte preko keksa. Kada se ohladi skuhajte čokoladnu glazuru i prelijte po kolaču.