ČOKOLADNE KOCKE S VIŠNJAMA: Kombinacija iz snova za kolač božanstvenog okusa, a priprema je jednostavna

Tko može odoljeti čokoladnom kolaču, a ovaj je s kremom od bijele čokolade.

Shutterstock

Kad poželite čokoladni kolač, a dosadili su vam recepti koje najčešće koristite, iskombinirajte ga s višnjama i kremom od bijele čokolade. Čokolada i višnje doista su kombinacija iz snova, slatki i kiselkasti okus savršeno se nadopunjavaju, a ovaj recept vrlo je jednostavan za napraviti. Počastite se poslasticom koja vas neće razočarati!

Sastojci:

  • 150 g tamne čokolade
  • 5 jaja
  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 80 g brašna
  • ulje
  • 200 g bijele čokolade
  • 400 g slatkog vrhnja
  • vrećica vanilin šećera
  • 400 g višanja bez koštica
Shutterstock 

Za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • žličica ulja
  • višnje za dekoraciju

Priprema:

1. Otopite čokoladu te odvojite žumanjke i bjelanjke.

2. Maslac narežite i izmiksajte sa šećerom. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve promiješajte.

3. U smjesu čokolade i maslaca postupno dodajte žumanjke i brašno te izmiješajte.

4. Posebno istucite bjelanjke i snijeg pažljivo dodajte u čokoladnu smjesu pa izmiješajte.

5. Smjesu izlijte u tepsiju i pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 C.

6. Bijelu čokoladu otopite, dodajte slatko vrhnje i vanilin šećer. Zagrijte smjesu na srednje jakoj vatri neprestano miješajući nekoliko minuta. Ohladite i zatim dobro izmiksajte.

7. Pečeni biskvit vodoravno prerežite na dva dijela. Namažite kremu na prvi biskvit, stavite gore višnje, pa premažite ostatkom kreme i prekrijte drugim biskvitom. Čokoladu za glazuru otopite s malo ulja i prelijte preko kolača. Ohlađenu poslasticu stavite u hladnjak da se stegne, a prije posluživanja narežite na kocke i ukrasite višnjama.

 Izvor: Stvar ukusa