Ako ste u žurbi i ne stignete sve, predlažemo da napravite tortu od višanja i piškota koja se topi u ustima.
Sastojci:
400 g piškota
1/2 kg vrhnja za šlag
100 g šećera
4 šalice kiselog vrhnja
600 g višanja
300 ml soka
1/2 l mineralne vode
Za ukras:
200 g vrhnja za šlag
200 ml kiselog
voda
Priprema:
Vrhnje i šećer u prahu dobro umutiti s hladnom mineralnom vodom. Dodajte kiselo vrhnje i lagano promiješajte žlicom.
Donji deo keksa umočiti u sok (da se ne zalijepi) i poslagati na tacnu, pa gore namazati nadjevom.
Stavite preko nadjeva pola višanja, pa preko njih opet fil. Posložite drugi red keksa umočenog u sok, zatim fil, ostatak višanja i ostatak fila. Za dekoraciju umutiti šlag sa kisele vode, pa premazati cijelu tortu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice