Otkrili smo vamrecept za tortu Severina najviše voli, a nekada su slastice dobivale imena po poznatim ličnostima. Tako je nastao Titov kolač ili Titova torta, desert koji se pripremao za predsjednika bivše Jugoslavije, a i najveća estradna zvijezda u ono vrijeme, Lepa Brena dobila je svoju tortu. Nije poznato je li pjevačka zvijezda ikada jela ili pekla ovu tortu, ali ova starinska čokoladna slastica s orasima postala je poznata upravo po njenom imenu.
Recept za tortu Lepa Brena
Sastojci za jednu koru:
6 bjelanjaka
12 žlica šećera
12 žlica oraha
2 žlice brašna
Za prvu kremu:
18 žumanjaka
200 g šećera
150 g čokolade
125 g margarina (možete koristiti maslac)
Za drugu kremu:
300 g oraha
100 ml mlijeka
125 g margarina (možete koristiti maslac)
200 g šećera u prahu
Priprema:
Izmiksajte bjelanjke i šećer pa im ručno umiješajte brašno i orahe. Ispecite tri kore, svaku koru posebno na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Za prvu kremu žumanjke i šećer izmiksajte i prokuhajte na pari pa im dodajte otopljenu čokoladu. U ohlađenu kremu dodajte margarin ili maslac.
Za drugu kremu prokuhajte mlijeko, dodajte šećer i orahe. I u ovu ohlađenu kremu dodajte maslac.
Slažite koru po koru, svaku premažite prvom pa drugom kremom i na kraju tortu ukrasite po želji.
Izvor: Stil Kurir