Sezona jabuka je počela, ali kraljica voća najviše se koristi u pripremi kolača i slastica tijekom cijele godine. U kombinaciji s pudingom i krem sirom gotova je za manje od pola sata, pa je idealna za iznenadne goste ili desert poslije ručka. Sigurni smo da svi će tražiti zalogaj više.
Recept za kolač od jabuka s pudingom
Sastojci:
Za biskvit:
3 jaja
90 g šećera
prstohvat soli
130 g brašna
1 žličica praška za pecivo
Za nadjev od jabuka:
3 jabuke
850 ml soka od jabuke
45 g šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
Za šlag kremu:
400 ml slatkog vrhnja
600 g krem sira
60 g šećera
Priprema:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Izmiješajte i smjesu ulijte u protvan obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta.
BIskvit ohladite i odrežite tanji dio. Jabuke ogulite i narežite pa im dodajte 750 ml soka i šećer. Kuhajte dok smjesa ne zavrije pa dodajte puding koji ste pomiješali s 100 ml soka. Kuhajte još 2-3 minute uz stalno miješanje.
Preko biskvita izlijte nadjev s jabukama, a preko prelijte slatko vrhnje umućeno s krem sirom i šećerom. Dio biskvita koji ste odrezali izmiksajte u blenderu pa je pospite preko ohlađenog kolača.