Iako ljeti imamo veliki izbor ljetnog voća za ukusne voćne kolače, pite i slastice, jabuka je kao kraljica voća više manje prisutna u desertima tijekom cijele godine. Kad želite brzi kolač koji se priprema za nekoliko minuta, dobar izbor je jednostavan preokrenuti kolač s jabukama. 

Recept za preokrenuti kolač od jabuka

Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 5 žlica smeđeg šećera
  • 20 g maslaca
  • 1 vrhnje za šlag
  • mlijeko
  • cimet
Brzi recept za preokrenuti kolač s jabukama
Shutterstock 

Priprema:

Pripremite tijesto za biskvit tako što ćete izmiksati jaja, šećer i brašno. Umutite žumanjke sa šećerom i dodajte im snijeg od bjelanjaka te na kraju umiješajte brašno. 

Jabuke ogulite, narežite na ploške i posložite ih u protvan obložen papirom za pečenje i pospite ih šećerom. Pecite na 220 stupnjeva oko pola sata da se jabuke karameliziraju, zatim ih izvadite iz pećnice, pospite cimetom i prelijte biskvitnim tijestom.

Pecite sve još 20 minuta. Pečeni kolač ohladite i preokrenite iz tepsije na pladanj. Preko kolača stavite šlag.