Dolaskom jeseni sve miriši na jabuke i cimet, a jedan od omiljenih kolača u hladnijem godišnjem dobu zasigurno je topla štrudla. S gotovim korama možete brzo napraviti pravu domaću štrudlu s jabukama i cimetom, a okus obogatite orasima i grožđicama umočenim u rum ili mlijeko. Najfinija je topla uz kuglicu sladoleda, ali ovakav kolač ukusan je i ohlađen i može biti ukusan doručak.
Recept za štrudlu od jabuka
Sastojci:
- 1 kg kiselijih jabuka
- pakiranje kora za savijaču
- 100 g šećera
- 50 g maslaca
- cimet
- grožđice
- orasi
- malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
Priprema:
Jabuke ogulite i narežite na kockice. Kore pokapajte otopljenim maslacem i po njima rasporedite jabuke i sjeckane orahe. Pospite šećerom, cimetom i grožđicama namočenim u rumu ili mlijeku.
Kore zarolajte u štrudlu i stavite u podmazan pleh. Tijesto izbodite vilicom ili čačkalicom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 35-40 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnu koricu. Pustite da se malo ohladi, pospite šećerom u prahu, izrežite i poslužite uz sladoled od vanilije.