NAJBRŽA I NAJLAKŠA ŠTRUDLA OD JABUKA: Kombinacija mekanog tijesta i mirisnog nadjeva prava je jesenska poslastica

Ukusan desert s gotovim korama.

Shutterstock

Dolaskom jeseni sve miriši na jabuke i cimet, a jedan od omiljenih kolača u hladnijem godišnjem dobu zasigurno je topla štrudla. S gotovim korama možete brzo napraviti pravu domaću štrudlu s jabukama i cimetom, a okus obogatite orasima i grožđicama umočenim u rum ili mlijeko. Najfinija je topla uz kuglicu sladoleda, ali ovakav kolač ukusan je i ohlađen i može biti ukusan doručak.

Recept za štrudlu od jabuka

Sastojci:

  • 1 kg kiselijih jabuka
  • pakiranje kora za savijaču
  • 100 g šećera
  • 50 g maslaca
  • cimet
  • grožđice
  • orasi
  • malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
Shutterstock 

Priprema:

Jabuke ogulite i narežite na kockice. Kore pokapajte otopljenim maslacem i po njima rasporedite jabuke i sjeckane orahe. Pospite šećerom, cimetom i grožđicama namočenim u rumu ili mlijeku.

Kore zarolajte u štrudlu i stavite u podmazan pleh. Tijesto izbodite vilicom ili čačkalicom.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 35-40 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnu koricu. Pustite da se malo ohladi, pospite šećerom u prahu, izrežite i poslužite uz sladoled od vanilije.