Počela je sezona mirisnih agruma koje svi obožavaju. Iako su mandarine ukusne kao samostalan zalogaj, međuobrok, užina ili desert, od njih se pripremaju i fine slastice. U kombinaciji s narančama, sirom i likerom Campari čine predivan kremasti kolač za koji ne morate paliti pećnicu jer se podloga radi od piškota. Osvježavajućeg je okusa, a i lijepo izgleda.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 50 g mljevenih badema
- 120 g maslaca
- 200 g mandarina
- 3 naranče
- 4 žlice likera Campari
- 6 listića želatine
- 400 g svježeg sira
- 200 g jogurta
- 100 g šećera u prahu
- 2 žlice soka od limuna
- 150 g slatkog vrhnja
- šećer s aromom naranče
Priprema:
Piškote grubo izdrobite pa ih pomiješajte s bademima i otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u dno kalupa za tortu i ostavite pola sata u hladnjaku da se stegne.
Naranče ogulite i nasjeckajte te prelijte Camparijem. Želatinu omekšajte, pomiješajte sir, jogurt, šećer u prahu i limunov sok. Umutite slatko vrhnje. Naranče ocijedite, sačuvajte sok, stavite u posudu i zagrijte. Želatinu zdrobite da se dobro ocijedi, zatim je otopite u soku od naranči i Camparija, pa umiješajte u smjesu od sira. Umiješajte šlag i naranče. Stavite na koru, pa tortu ostavite u frižideru oko četiri sata.
Na tortu poslažite oguljene i narezane mandarine. Pospite aromatiziranim šećerom.
Izvor: Stvar ukusa