SLATKA PROJA: Starinski recept za slatkiš koji možete jesti za večeru ili doručak, a djeca ga obožavaju

Jeftin i jednostavan zalogaj.

Shutterstock

Kukuruzna pogača ili proja bilo je često sirotinjsko jelo. Priprema se od jednostavnih i jeftinih namirnica, ali obično se jede s jogurtom ili mlijekom. Ovaj zalogaj može biti i sladak, samo mu dodajte pekmez ili marmeladu s okusom po želji.

Sastojci:

3 jaja
1 šalica (od 2,5 dl) šećera
1 šalica kukuruzne krupice
1 šalica pšeničnog brašna
1 šalica ulja
1 šalica mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
nekoliko žlica pekmeza od šljiva (ili okus po želji)

Shutterstock 

Priprema:

Izmiksajte jaja i šećer, dodajte ostale sastojke i sve dobro promiješajte. Smjesu izlijte u podmazan i pobrašnjen pleh i pecite na 180 stupnjeva. Nakon 5 minuta izvadite kolač iz pećnice i na njega stavite po žličicu pekmeza u razmaku od cca 2 do 3 cm pa ga vratite u pećnicu i nastavite peći do kraja. Pečen kolač pospite šećerom u prahu.