Kukuruzna pogača ili proja bilo je nezaobilazno jelo na stolovima naših djedova i baka. Priprema se od jednostavnih i jeftinih namirnica, a ovaj recept je toliko jednostavan da uspijeva i početnicima.
Sastojci:
- 2 šalice kukuruznog brašna
- 1 šalica bijelog brašna
- 1 šalica ulja
- 1 šalica jogurta
- 1/2 šalice mineralne vode
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica soli
- 300 g sira
Priprema:
Pomiješajte kukuruzno brašno s praškom za pecivo i miksajući ulijte jogurt i ulje. Dodajte jaja, sol, sir i izmiksajte. Po potrebi u tijesto dodajte još brašna ili jogurta, ovisno koliko gusto želite.
Proju sa sirom možete uliti izravno u tepsiju ili u kalupe za muffine. Pecite na 200 C oko 20 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice