Jesen je u znaku mandarina, slatkih sočnih malih agruma koje su ukusne kao samostalni zalogaj, ali i u raznim slasticama i umacima za slana jela. Mandarine pripadaju porodici citrusa kao i klementine, naranče i limuni, odličan su izvor vitamina C i fitonutrijenata.
Napravite tortu od sira s mandarinama i uživajte u kremasto-citrusnoj slastici.
Recept za tortu od sira s mandarinama
Sastojci:
300 g mandarina
400 g svježeg sira
250 g posnog sira
120 g integralnih keksa
75 g maslaca
4 jaja
1 žumanjak
170 g šećera
1 mahuna vanilije
korica naranče i limuna
2 žlice škrobnog brašna
2 žlice soka od naranče
3 žlice soka od limuna
250 ml soka naranče
1 preljev za torte
Priprema:
Izmrvite kekse, maslac otopite i pomiješajte s keksom. Pritisnite smjesu po dnu okruglog kalupa koji ste premazali maslacem i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Izmiksajte jaja, žumanjak, 130 g šećera, vaniliju i naribanu koricu naranče i limuna te umiješajte oba sira, škrob i sok limuna i naranče. Izlijte na podlogu od keksa i pecite 55 minuta.
Izvadite kolač da se ohladi.
Mandarine očistite, ogulite i narežite na ploške. Poslažite po torti te pažljivo prelijte preljevom uz dodatak šećera i voćnog soka.