Brownies su jedan od najjednostavnijih kolača, a mogu ih pripremiti i potpuni početnici. Ako ne volite čokoladnu verziju, za vas postoji svijetla verzija nazvana blondies. Amerikanci ih zovu congo kocke, a jednako su sočni kao brownies, a okus čokolade daju čokoladne kapljice koje se ne tope prilikom pečenja. Možete dodati i mljevene orahe za još bolji okus ovog prefinog kolača.
Recept za kongo kocke
Sastojci:
- 350 g brašna
- 415 g smeđeg šećera
- 225 g maslaca
- 3 jaja
- 300 g čokoladne kapljice (chocolate chip)
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema:
Izmiksajte omekšali maslac sobne temperature sa smeđim šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine, dodajte ekstrakt vanilije. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i dodajte u smjesu.
Pecite u tepsiji obloženoj papirom za pečenje oko 35 do 40 minuta na 180 stupnjeva.
Ostavite kolač da se ohladi pa ga narežite na kocke i poslužite.